Sådan vælger du den rette kontorstol hvis du bruger meget tid foran computeren

Den rette gode kontorstol er essentiel, hvis du tilbringer meget tid foran computeren. Den kan sørge for, at du undgår smerter, at du sidder i korrekt stilling, at du ikke synker sammen, at du ikke får spændinger, man kunne blive ved.

Der er mange gode kontorstole derude, men der er også mange dårlige. Så lad os gå gennem nogle gode spørgsmål at stille sig selv, inden man forelsker sig i den forkerte stol. For vigtigheden af den rette kontorstol kan være til at overse for mange. Men hvis du går op i den rette harddisk, så bør du nok også gå op i den rigtige stol.

Hvad er mit budget?

Start altid med at tænke over, hvor mange penge du vil bruge. En god kontorstol koster mere. Men skal den spille på flere parameter og ikke bare være en kontorstol, så skal du som regel betale lidt ekstra. Der er dog mange ting, som du måske ikke behøver i en kontorstol.

Undersøg derfor markedet, og sæt dit budget efter, hvad dit behov kræver.

Hvordan sidder du i stolen?

Hvordan sidder du i stolen, er alt andet lige vigtigt. Det andet spørgsmål, du skal stille dig selv, er derfor dette. Det giver langt hen ad vejen sig selv, men mange glemmer helt at spørge sig selv, om de rent faktisk sidder godt. 

Tænk over om det er en stol, du ville kunne sidde i hele dagen. Hvis det er, er du allerede godt på vej i dit valg af en ny kontorstol.

Mærk efter, og føl om kroppen trænger til en blød eller hård stol. Måske vil den gerne have en midt i mellem. Vores kroppe er forskellige, og det er kontorstole også.

Hvordan er støtten i kontorstolen?

Støtten i kontorstolen er alfa og omega. Støtter den din krop alle de rette steder. Det relaterer sig til en vis grænse til komfort, altså om du sidder godt, men der er også andre faktorer her, du skal være opmærksom på.

Fordi den mest behagelige stol giver måske ikke den bedste støtte. Den sofa, du godt kan lide at kaste dig i efter en lang arbejdsdag, ville nok ikke være den rigtige sofa at sidde og arbejde i, på trods af at være behagelig.

Husk derfor altid at tænke på, om din krop får den rette støtte. Nogle gange kan det være svært at vurdere, men føl dig frem. Ellers vil de altid kunne give lidt vejledning i en butik.

Er designet vigtigt for dig?

Mange mennesker går op i, hvordan deres hjem ser ud, og for den stilbevidste er dette også en faktor, når det gælder hjemmekontoret.

Nogle gange er der ikke noget bedre end, at alt spiller sammen i en højere enhed, rent designmæssigt. Hvis du er en af dem, så tænkt på, hvordan designet af kontorstolen passer sammen med resten af dit kontor.

Tænk over farver, er der et godt spil mellem varme og kolde farver, for eksempel. Er der et godt spil mellem materialerne på kontoret? For meget træ? For meget jern? Kig på sammenhængen af det hele og lad det være en del af din beslutning. Dit kontor må gerne være et sted, du er stolt af at vise frem. Detaljerne betyder ofte noget.

Hvem skal bruge stolen?

Et simpelt spørgsmål. Det er ikke sikkert, at flere end dig skal bruge stolen, men nogle gange kan det være, at du deler kontoret med andre. Og gør du det, er det sikkert svært at finde plads til at have flere kontorstole stående.

Tag derfor alle brugere med i beslutningen omkring, hvilken type stol det skal være. Det kan være, at de forskellige behov kan kombineres i en enkelt stol, eller i hvert fald kan det være, at man kan komme tæt på. En god kontorstol af kvalitet kan ofte tilfredsstille manges behov.

Hvor skal stolen stå?

Er det en stol, der skal passe ind på et kontor, der bliver lukket af. Eller er det en stol, der skal stå i et køkken, fordi hjemmekontoret er en del af et andet rum. Måske kan man være lidt mere løs med designet i det aflukkede kontor, men i et køkken eller i en stue vil kontorstolen være at se.

Overvej derfor om du ville være okay med, at have en stol stående i stuen, som måske er ergonomisk korrekt, men måske ikke er den flotteste, når det kommer til design.

Det kan være værd at overveje, om man skal prøve at finde en kontorstol, der kan spille på begge parametre, selvom de ofte er lidt dyrere. Det kan dog være pengene værd, så man ikke føler at stolen skal gemmes af vejen, når der kommer gæster forbi.

Er det en stol til arbejde eller til gaming?

Skal du bruge stolen til at arbejde, eller er det hovedsageligt til gaming, den skal bruges? Stolen til gaming er ofte lidt anderledes end stolen til arbejde. Både i forhold til design, men også i forhold til de features stolen kommer med. 

Nogle gamerstole kommer med lys, eller kommer med højtalere i nakkestøtten. Der er et væld af muligheder, og mange af dem er måske overflødige for dig. Men hvis du er gamer, og stolen også skal bruges til dette, eller måske endda kun, så overvej hvilke features du mener er vigtige. Prisen varierer jo naturligvis også herefter.

Skal du bruge stolen til både gaming og til kontorstol, så overvej måske om den vildeste gamerstol er den bedste ide. Men hvis det er til ren gaming så gå så meget amok, som dit budget kan holde til.  

Er det en kontorstol til dig eller til hele familien?

Er det dit kontor og din arbejdsplads, så tænkt over hvilken stol du vil have. Er det en stol til hele familien, de store og de små, så tag beslutningen sammen. Mange kroppe, mange forskelligheder. Men i sidste ende bør ansvaret for beslutningen nok gå til den, der vil være i stolen i længst tid hver dag.

Tænkt materiale og temperatur

Når du har været igennem alle beslutningsprocesserne, så er der måske endnu en ting, du skal tænke over. Er dit kontor normalt et varmt sted? Kommer du hurtigt op og svede på dit kontor, så vælg måske et materiale, som ikke klistrer til kroppen, og som ikke er for varmt. Er dit kontor derimod koldt, så kunne noget blødere materiale, der også hjælper dig med at holde varmen, måske være det naturlige valg.

Lad os opsummere

Der er mange ting at overveje for at finde den rette stol. Her er en kort opsummeret liste over de ting, vi har gennemgået.

  1. Budget?
  2. Komfort?
  3. Støtte?
  4. Design?
  5. Til hvem?
  6. Til hvor?
  7. Til gaming?
  8. Til hele familien?
  9. Varmt eller koldt?

Hvor skal du så finde den rette stol til dig? Du kan i hvert fald finde mange forskellige stole hos iStol, så måske er det et godt sted at starte din søgen. 


 

Menu
Top